Wat is DKPV?

D.K.P.V. Dinxperlo is een vereniging die zich inzet voor de liefhebbers van konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoenders, oorspronkelijke duiven, sier- en watervogels en sierduiven, welke woonachtig zijn in Dinxperlo en omgeving. Met als doelstelling het gezamenlijk komen tot een verantwoorde manier van het houden, fokken en tentoonstellen van de bovengenoemde diergroepen.

Wat doen we?

We zijn aangesloten bij:

FB: Facilitair Bureau (ondergabracht bij KLN)

KLN: Kleindier Liefhebbers Nederland

NBS: Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen

AV: Achterhoeks Verband

Over de vereniging

DKPV is opgericht op 10 oktober 1968 door negen fokkers uit Dinxperlo en omgeving. Het oprichtingsbestuur bestond uit voorzitter dhr. G.E.J. Bullée, secretaris dhr. H.J. Boland (†) en penningmeesterdhr. H.J. Huls(†). Momenteel telt de vereniging 26 leden (2 ere -, 22 senior- en 2 jeugdleden)

Soorten verenigingen

Er bestaan verschillende soorten kleindierverenigingen:

Fokkerskaart-KleindierMagazine-Almanak

Om op een tentoonstelling in te kunnen zenden moet je in het bezit zijn van een fokkerskaart. Deze wordt uitgegeven door 2 bonden (KLN en NBS) en is aan te vragen via de verenigingssecretaris.

Kleindier Magazine is het tijdschrift van de bonden en bevat veel informatie over de dieren, tentoonstellingen en alles wat daarmee samenhangt. Ook worden hierin de officiële bondsberichten gepubliceerd.

Jaarlijks wordt door KLN en NBS de almanak uitgegeven. Een boekwerkje (digitaal) vol informatie over het komende tentoonstellingsseizoen met daarin o.a. informatie over waar en wanneer de tentoonstellingen plaats- vinden en welke bonds- en speciaalclubprijzen er te winnen zij op de diverse shows.